Maailman kalleimmat korut

Maailman kalleimpiin koruihin kuuluvat muun muassa seuraavat:

Hopeamaljaan kiinnitetyt jalokivet – hinta arvioitu noin 4 miljoonaa euroa

Hopeamaljat olivat suosittuja koristeesineitä monissa eurooppalaisissa hoveissa 1500- ja 1600-luvuilla. Tällaisia maljoja koristeltiin usein jalokivillä, ja monet niistä ovatkin arvokkaita historiallisia esineitä. Yksi tunnetuimmista näistä on Mughal-malja, joka on peräisin Intiasta 1600-luvulta. Malja on valmistettu kullasta ja jalokivistä, ja sen uskotaan olleen Mughal-keisari Shah Jahanin lahja hänen poikansa Dara Shikohille. Maljan arvokkaimpiin jalokiviin kuuluu 5 000-karaatin timantti, joka tunnetaan nimellä Nur-ul-Ain.

Toinen tunnettu jalokivillä koristeltu hopeamalja on Piotr Suuren lahjoittama Brilliantskaja-malja. Se on valmistettu kullasta ja hopeasta ja koristeltu timanteilla, smaragdeilla, safiireilla ja rubiineilla. Malja on peräisin 1700-luvulta ja se on tänä päivänä Venäjän valtion omaisuutta.

Korutaiteilija JAR on myös tunnettu jalokivikorujen suunnittelija, ja hän on tehnyt monia kalliita koruja, jotka ovat päätyneet tunnettujen henkilöiden käsiin. Yksi hänen tunnetuimmista töistään on Kate Middletonin hääpäivänä käyttämä timanttikorvakoru, jonka arvoksi on arvioitu noin 20 miljoonaa euroa.

Graff Pink -timanttisormus – hinta arvioitu noin 28 miljoonaa euroa

Graff Pink on yksi maailman kuuluisimmista ja kalleimmista timanttisormuksista. Sormuksen pääkivi on erittäin harvinainen Fancy Vivid Pink -timantti, joka painaa 24,78 karaattia. Graff Pinkin kokonaispaino on 26,63 karaattia, ja se sisältää myös pienempiä valkoisia timantteja. Sormus myytiin huutokaupassa Genevessä vuonna 2010 yli 46 miljoonalla dollarilla, mikä teki siitä silloisen kaikkien aikojen kalleimman myydyn jalokivisormuksen. Sormus on nimetty sen ostaneen brittiläisen jalokivikauppiaan Laurence Graffin mukaan.

Oppenheimer Blue -timanttisormus – hinta arvioitu noin 51 miljoonaa euroa – myyty 70 miljoonalla dollarilla

Oppenheimer Blue on 14,62 karaatin sininen timanttisormus, joka on nimetty sen alkuperäisen omistajan, Sir Philip Oppenheimerin, mukaan. Se on yksi maailman suurimmista sinisistä timanteista, ja sen arvo on arvioitu noin 50 miljoonaksi dollariksi. Oppenheimer Blue myytiin Christie’s-huutokaupassa vuonna 2016, ja se on tällä hetkellä yksi maailman kalleimmista sormuksista.

Pink Star -timanttisormus – hinta arvioitu noin 67 miljoonaa euroa

Pink Star on yksi maailman kalleimmista timanteista, joka myytiin huutokaupassa vuonna 2017 71,2 miljoonalla dollarilla. Se on 59,60 karaatin painoinen, erittäin harvinainen Fancy Vivid Pink -väriltään ja on korkeimman mahdollisen timanttikirkkausluokituksen eli IF-luokituksen timantti. Sormus on valmistettu tästä poikkeuksellisesta timantista.

Blue Moon of Josephine -timanttisormus – hinta arvioitu noin 45 miljoonaa euroa

Blue Moon of Josephine on yksi maailman kalleimmista timanttisormuksista. Sen arvo on noin 48,5 miljoonaa euroa. Sormus on nimetty 12,03 karaatin sinisen timantin mukaan, joka on leikattu päärynämuotoon. Timantti on koristeltu kahdeksalla valkoisella timantilla ja asetettu platinaiseen sormukseen. Sormus myytiin Hong Kongissa vuonna 2015 ja sen ostajaa ei ole julkistettu.

L’Incomparable -timanttikoru – hinta arvioitu noin 50 miljoonaa euroa

L’Incomparable on yksi maailman kalleimmista timanttikoruista. Se sisältää yli 407 karatin keltaisen timantin, joka on maailman suurin tunnettu kellertävä timantti. Koru sisältää myös yli 230 pienempää valkoista timanttia, jotka yhdessä tekevät L’Incomparablesta yhden maailman upeimmista ja arvokkaimmista koruista. L’Incomparable on arvioitu yli 55 miljoonan dollarin arvoiseksi.

Winston Blue -timanttisormus – hinta arvioitu noin 20 miljoonaa euroa

Winston Blue on yksi maailman kalleimmista timanttisormuksista, joka myytiin vuonna 2014 lähes 24 miljoonalla dollarilla. Sormuksen keskellä on 13,22 karaatin sininen timantti, joka on leikattu sydämen muotoon, ja sen ympärillä on yhteensä 18 karaatin valkoisia timantteja. Sormus on nimetty sen tekijän, korumuotoilija Harry Winstonin mukaan, joka tunnetaan yhtenä maailman arvostetuimmista timanttien keräilijöistä ja muotoilijoista.

Perfect Pink -timanttisormus – hinta arvioitu noin 12 miljoonaa euroa

Perfect Pink on yksi maailman kalleimmista timanttisormuksista. Se myytiin vuonna 2010 Christie’s-huutokaupassa Hongkongissa yli 14 miljoonalla dollarilla. Sormuksen keskellä on noin 14,23 karaatin Fancy Vivid Pink -timantti, joka on yksi harvinaisimmista ja arvostetuimmista timanttiväreistä. Sormus sisältää myös pienempiä vaaleanpunaisia ja valkoisia timantteja, ja sen kultainen runko on koristeltu kukka- ja lehtikuvioin.

Bulgari Blue -safiirikaulakoru – hinta arvioitu noin 13 miljoonaa euroa

Bulgari Blue on yksi maailman arvokkaimmista safiireista, joka löydettiin Sri Lankasta vuonna 1974. Siitä valmistettiin upea kaulakoru, joka sisältää 300 karattia safiireja yhdessä timanttien ja platinaisen kaulaketjun kanssa. Korun suunnitteli Rooman Bulgari-ateljee ja se myytiin huutokaupassa lähes 16 miljoonalla dollarilla vuonna 2014, mikä teki siitä yhden kaikkien aikojen kalleimmista myydyistä koruista.

Moussaieff Red -timanttisormus – hinta arvioitu noin 16 miljoonaa euroa

Moussaieff Red on yksi maailman harvinaisimmista timanteista ja samalla yksi maailman kalleimmista koruista. Timantti on punainen ja painaa yli 5 karaattia. Sen alkuperästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta se on ilmeisesti löydetty Brasiliasta. Koru on nimetty sen omistajan, Moussaieff-koruyhtiön mukaan. Moussaieff Red myytiin huutokaupassa vuonna 2001 noin 20 miljoonalla dollarilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *